Financial lease bij Lease-je-scooter.nl
Wanneer je als ondernemer een nieuwe scooter nodig hebt, is financial lease een aantrekkelijke optie. Met financial lease ben je namelijk direct eigenaar van een gloednieuwe scooter, zonder dat dit direct impact heeft op je liquiditeit. Je betaalt de scooter in vaste maandbedragen af gedurende een looptijd van 36, 48 of 60 maanden. Hierdoor heb je meer financiële ruimte om te investeren in andere belangrijke zaken.

Daarnaast heb je als ondernemer bij financial lease recht op terugvordering van de BTW. Hierdoor bespaar je op de kosten en ben je op de lange termijn voordeliger uit. Bij Lease-je-scooter.nl kun je kiezen uit diverse A-merk scooters die aansluiten bij jouw zakelijke behoeften. Ons deskundige team adviseert je graag en beantwoordt al je vragen.

Voordelen van zakelijke leasen bij Central scooters

 • Recht op terugvordering BTW
 • Geen kilometerbeperking
 • Looptijd van 36,48 of 60 maanden
 • Fiscale voordelen zoals investeringsaftrek en renteaftrek
 • Levertijd nadat contract is getekend 7 - 10 werkdagen

Onze favoriete modellen om zakelijk te leasen

Financial lease voor ZZP en MKB
Iva NCE
Iva NCE
Lease v.a. € 65,85 p/mnd
Financial lease voor ZZP en MKB
Kymco i-OneX
Kymco i-OneX
Lease v.a. € 68,91 p/mnd

Veelgestelde vragen over zakelijk leasen

 • Hoe bereken je het zakelijke leasebedrag?

  Het zakelijke leasebedrag wordt berekend aan de hand van verschillende factoren, zoals de aanschafwaarde van de scooter, de contractduur en de gewenste opties. Voor een duidelijk overzicht van het leasebedrag raden we je aan om contact met ons op te nemen.
 • Is BPM hetzelfde als bijtelling?

  Nee, BPM en bijtelling zijn twee verschillende zaken. BPM staat voor Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen en is een eenmalige belasting die je betaalt bij aanschaf van een nieuwe auto of motorscooter. Indien de (e)scooter alleen zakelijk wordt gebruikt is er geen bijtelling van toepassing. Wanneer de e-scooter ook privé wordt gebruikt gelden de bijtellingsregels voor een motorscooter, brandstofscooter, of elektrische scooter.

  De bijtelling wordt als volgt berekend:
  Bijtelling = (privé-kilometers X werkelijke kilometerprijs) – eigen bijdrage privégebruik


 • Wat moet je altijd bij je hebben op de scooter?

  Als scooterrijder ben je verplicht om een geldig rijbewijs en geldige verzekeringspapieren bij je te hebben. Daarnaast is het verplicht om een helm te dragen. Ook is het handig om altijd een slot bij je te hebben, zodat je de scooter veilig kunt stallen.
 • Wat heb je nodig om zakelijk een scooter te leasen?

  Om een scooter zakelijk te leasen heb je een eigen bedrijf nodig, ook kun je jouw werkgever vragen om een scooter voor je te leasen via het bedrijf waarvoor je werkt.
 • Is zakelijk een scooter leasen goedkoper dan een auto?

  Een scooter is over het algemeen goedkoper in gebruik dan een auto. Dit komt doordat een scooter in aanschaf goedkoper is dan een auto. Daarnaast zijn de kosten voor verzekering, onderhoud en afschrijving bij een scooter lager dan bij een auto. 

  Een ander voordeel van een scooter is dat deze zuiniger is in brandstofverbruik dan een auto, waardoor je minder kosten hebt voor het tanken of opladen van de scooter. Tot slot is het belangrijk om te vermelden dat er bij een scooter geen sprake is van BPM en wegenbelasting, zoals bij een auto wel het geval is. Dit maakt het rijden van een scooter nog voordeliger.

 • In hoeveel termijnen zakelijk een scooter leasen?

  Je kunt eenvoudig het bedrag gespreid betalen in 36, 48 of 60 maandelijkse termijnen. 
 • Heeft een scooter bijtelling?

  Indien de scooter alleen zakelijk wordt gebruikt is er geen bijtelling van toepassing.

  Wanneer de scooter ook privé wordt gebruikt gelden de bijtellingsregels voor een motor, bromfiets, of (elektrische) scooter.

  De bijtelling wordt als volgt berekend:
  Bijtelling = (privé-kilometers X werkelijke kilometerprijs) – eigen bijdrage privégebruik
 • Hoe werkt zakelijk een scooter leasen?

  Zakelijk een scooter leasen is een eenvoudig proces waarbij je als ondernemer de mogelijkheid hebt om voor een vast bedrag per maand een scooter te leasen zonder dat je deze meteen hoeft aan te schaffen. Hieronder volgt een stapsgewijze uitleg over hoe het proces werkt
  1. Kies het model en de opties van de scooter die je wilt leasen
   Je kunt bij ons kiezen uit een ruim assortiment aan scooters, motorscooters en elektrische scooters.
  2. Bepaal de looptijd van het leasecontract
   Bij het leasen van een scooter bepaal je samen met ons hoe lang je de scooter wilt leasen. 
  3. Vraag een offerte aan
   Via de website stel je eenvoudig een scooter samen, je vult je bedrijfsgegevens in, er word een offerte gegenereerd, je krijgt een offerte per mail, wij gaan direct aan de slag voor je.
  4. Onderteken het leasecontract
   Als de bank akkoord gaat met de offerte, dan krijg je een lease contract. Hierin staan alle afspraken vastgelegd over onder andere de kosten en looptijd. je kan de lease contract ondertekenen.
  5. Ontvang de scooter
   Zodra het leasecontract is ondertekend, ontvang je de factuur van de scooter. Je betaald de BTW en eventuele aanbetaling. wij leveren dan na aanbetaling binnen 7 tot 10 werkdagen je nieuwe scooter of motor af.
  6. Regel het onderhoud en de verzekering
    wij kunnen voor je een zakelijke verzekering aanbieden eventueel kunnen we ook een onderhoudscontract aanbieden.
  Bij Central Scooters begrijpen we dat het proces van het zakelijk leasen van een scooter soms ingewikkeld kan zijn. Daarom staan we altijd klaar om jou te helpen bij vragen of onduidelijkheden. Onze deskundige medewerkers hebben jarenlange ervaring in het adviseren en helpen van klanten bij het leasen van een scooter.

  Als je er niet uitkomt met het proces van het leasen van een scooter, kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Onze medewerkers staan klaar om jouw vragen te beantwoorden en je te adviseren over de mogelijkheden die het beste bij jouw situatie passen.
 • Wat zijn de kosten voor zakelijk een scooter leasen?

  De kosten voor zakelijk een scooter leasen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het model, de contractduur en de opties die je kiest. 

  Bij Central Scooters vinden we het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn met hun zakelijk geleasede scooter. Daarom bieden we graag advies op maat om de scooter te vinden die het beste bij jouw wensen past. Dit doen we door met jou in gesprek te gaan over jouw specifieke situatie en wensen.

  Onze ervaren en deskundige medewerkers kunnen je informeren over de verschillende modellen en merken scooters en de bijbehorende kosten. Ook kunnen we je adviseren over eventuele opties, zoals een windscherm of een koffer met de daarbij behorende kosten.

  Op basis van jouw wensen en onze expertise kunnen we samen tot een prijs komen voor jouw nieuwe scooter die je zakelijk gaat leasen.

  Door onze persoonlijke benadering en maatwerkadvies kunnen we jou een scooter bieden die perfect aansluit bij jouw zakelijke behoeften. Zo kun jij zorgeloos en efficiënt de weg op met jouw nieuwe scooter!

 • Kan ik zakelijk een scooter leasen met een BKR-registratie?

  Nee, helaas is het bij ons niet mogelijk om zakelijk een scooter te leasen wanneer er sprake is van een negatieve BKR-registratie.

  Mocht je een negatieve BKR-registratie hebben, dan raden we aan om contact op te nemen met een financieel adviseur om je situatie te bespreken. Wellicht zijn er andere financieringsmogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. 

  Bij Central Scooters vinden we het belangrijk om transparant te zijn en klanten goed te informeren over de mogelijkheden en beperkingen van onze dienstverlening.

Central Scooters: beste keus voor het zakelijk leasen van jouw scooter

Met een ruime keuze aan verschillende scootermodellen en flexibele leaseopties zorgen wij ervoor dat je altijd de scooter krijgt die het beste past bij jouw zakelijke behoeften. Stel je scooter via de online configurator samen en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. 
Gespreid betalen met SprayPay

Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12,18, 24, 36, 48 of 60 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Lease-je-Scooter.nl mogelijk vanaf €250,- en tot €10.000,-.

De voordelen van SprayPay:
 • Geen éénmalige hoge uitgave
 • Extra of eerder aflossen is 100% boetevrij
 • Na 30 dagen wordt het eerste termijn geïncasseerd
Om gebruik te maken van de betaalmethode SprayPay dient u de volgende stappen te doorlopen:
 • Inkomens- en lastentoets
 • IDIN identificatie via uw bank
 • Overeenkomst + automatische incasso digitaal ondertekenen

Zodra de bestelling is goedgekeurd wordt de bestelling door Lease-je-Scooter.nl in behandeling genomen. Wilt u afrekenen met gespreid betalen, kies dan voor SprayPay bij betaalmethode.

Rekenvoorbeeld - Gespreid betalen
Bedrag Looptijd in maanden Vaste rente Bedrag per maand Totaal bedrag
€ 2195
12 10% € 192,55 € 2310,54
€ 2195
18 10% € 131,35
€ 2364,28
€ 2195
24 10% € 100,84
€ 2420,12
€ 2195
36 10% € 70,37 € 2533,38
€ 2195 48 10% € 55,69 € 2672,95
€ 2195
60 10% € 46,64 € 2798,63
Hoe kom ik in aanmerking voor gespreid betalen?

Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over je financiële situatie en een BKR toetsing wordt je aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd.

Kan ik mijn bestelling retourneren of annuleren?

Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. Je bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als je slechts een deel van je bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt je maandbedrag automatisch aangepast.

Heeft het invloed op mijn BKR-registratie?

Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op je BKR-registratie. Wanneer je meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.

Hoeveel rente moet ik betalen?

SprayPay hanteert een rentepercentage van 10%. Stel jij wil graag een aankoopbedrag van €500,- gespreid betalen dan betaal je ongeveer € 2,- aan rente per maand op basis van 12 maanden. SprayPay biedt een aflopend krediet aan. Er wordt dus alleen rente betaald over het openstaande bedrag.

Kan ik ook zakelijke orders betalen met SprayPay?

Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om en zakelijke order te betalen via SprayPay. Wil je je zakelijke order leasen?

Hallo, waarmee kunnen we je helpen?
Een moment geduld aub..