Ruime keus en scherpe prijzen
Lease vanaf € 23 per maand
Snelle levering in Nederland
Drie termijnbetalingen tegen 0% rente

Scooter onderhoud

Om je nieuwe scooter zo lang mogelijk in topconditie te houden, is het nodig om regelmatig onderhoud aan je scooter te plegen. Dat begint al bij de eerste onderhoudsbeurt. Onze medewerkers helpen je hier natuurlijk graag bij! Een onderhoudsbeurt, groot of klein, kun je laten uitvoeren bij onze servicepunten of bij een van het door jou gekochte merk erkende servicepunten bij jou in de buurt. 
Zolang je het onderhoud laat verzorgen bij ons servicepunt of bij een van de andere merk dealer erkende servicepunten blijf je recht houden op garantie

Scooter onderhoudsbeurten
Een goed moment voor je eerste beurt is wanneer er zo’n 500 tot 1000 kilometer op de teller staat. Daarna dien je na elke 1000-3000 kilometer langs te komen voor een onderhoudsbeurt. 

Werkzaamheden kleine beurt
Bij een kleine beurt worden 45 essentiële punten gecontroleerd. De monteur ververst de olie, reinigt het luchtfilterelement, vervangt het filter, checkt de bandenspanning en controleert de scooter van de carrosserie, de accu en de remmen tot de schokdempers, de lichten en de uitlaat.

Werkzaamheden grote beurt
Bij een grote beurt wordt grondig gekeken naar wat je scooter nodig heeft. Afhankelijk hiervan worden werkzaamheden uitgevoerd. De exacte invulling van een grote beurt is dan ook per scooter verschillend. Over het algemeen duurt een grote beurt zo’n 2,5 à 3 uur.

Voor een grote scooter onderhoudsbeurt, klein of groot, dien je altijd een afspraak te maken. Onze medewerkers spreken met je af wanneer je scooter weer voor je klaarstaat. Bij een kleine beurt is het meestal mogelijk te wachten. 

Wanneer een onderhoudsbeurt ?

Minimaal éénmaal per jaar dient er een onderhoudsbeurt plaats te vinden of bij maximaal onderstaande gereden kilometerstanden. De onderhoudsbeurt dient uitgevoerd te worden door een erkende AGM dealer.

Scooter interval
Beurt    km        mnd
1            500        2
2           3.000     12
3           6.000     24
4           9.000     36
5         12.000     48

Onderhoud en reparaties bij ons servicepunt

Het repareren van defecten aan je scooter bij ons servicepunt gebeurt altijd op afspraak. Beschrijf, bij het inplannen van de reparatieafspraak, je defect zo nauwkeurig mogelijk, zodat we goed kunnen inschatten hoeveel tijd we kwijt zijn aan het repareren ervan. Wanneer je langskomt voor je scooter reparatie geven we altijd eerst een prijsindicatie voordat we aan de slag gaan. De kosten zijn namelijk sterk afhankelijk van het defect en de status van je scooter. Pas wanneer jij het kostenplaatje hebt goedgekeurd, gaan we aan de slag.

Schadeherstel bij ons servicepunt
Heb je een ongeluk gehad of schade gereden met je scooter? Dat is vervelend! We hopen dat alles goed is afgelopen. Om je schade vergoed te krijgen, dien je het voorval eerst te melden bij je verzekering. Wij maken een offerte voor je en laten je zien hoeveel de reparatie gaat kosten. Deze offerte kun je doorsturen naar je verzekeraar. Is het nodig dat er een schade-expert naar kijkt? Dan maken we daar eerst een afspraak voor.

Is je scooter niet meer in staat om naar onze locatie te rijden? Wij bieden een service om je scooter gratis op te halen. Informeer bij onze medewerkers naar de mogelijkheden.
  • Ruim 5000+ scooters op voorraad
  • Binnen 15 minuten duidelijkheid over je aanvraag
  • Rijklaar thuisbezorgd incl. accessoires

Algemene voorwaarden Cookies Disclaimer Privacy

© 2021 - Lease-Je-Scooter.nl
Een moment geduld aub..