Scooterverzekering

Voordat je met je nieuwe scooter de weg op kunt, moet deze eerst verzekerd worden. Er zijn tal van verzekeraars waarbij je een scooterverzekering kunt afsluiten.

Bij Lease-je-Scooter.nl raden we aan om te kiezen voor de verzekering van verzekeraar Unigarant (onderdeel van ANWB). De Unigarant Scooterverzekering is een complete verzekering voor alle soorten scooters, die je gemakkelijk afstemt op jouw situatie en wensen. Je maakt een keuze uit 4 verschillende basisdekkingen – WA, diefstal, aanrijding of beide – en vult deze naar wens aan met aanvullende dekkingen voor extra zekerheid. Zo betaal je altijd alleen voor datgene wat je echt nodig hebt.

Kom je er niet uit? Check dan vergelijkingssite Pricewice.com, waar je alle aanbieders snel en overzichtelijk vergelijkt. 

WA scooterverzekering

In Nederland is het wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering te hebben, als je een scooter hebt die op jouw naam staat. Ook als je er niet zelf op rijdt. Deze verzekering dekt de schade die je bij een ongeval aan anderen toebrengt. Zo hoef je zelf niet op te draaien voor de kosten wanneer je onverhoopt een ongeval veroorzaakt, en hebben ook de betrokkenen hier geen zorgen over. Dit betekent ook dat wanneer jij bij een ongeval betrokken raakt buiten jouw schuld om, jij niets hoeft te betalen.

Allrisk scooterverzekering

Wil je ook dat de schade aan je eigen scooter bij een ongeval vergoed wordt? Dan dien je een all risk scooterverzekering af te sluiten. Dit is niet verplicht. Een allrisk scooterverzekering is vanzelfsprekend iets duurder, maar hierbij heb je alle belangrijke risico's gedekt, zelfs wanneer je schade krijgt door bijvoorbeeld storm, brand of slippen, of wanneer je scooter gestolen wordt. 

Vergelijk scooterverzekeringen

Op vergelijkingssite Pricewice.nl vind je een uitgebreid overzicht van verschillende verzekeraars. Hier vergelijk en kies je gemakkelijk welke scooterverzekering het best bij je past.

Let op: het verschilt per verzekeraar wat er precies gedekt wordt in een aanvullend pakket, en of accessoires (op je scooter gemonteerde onderdelen) ook meeverzekerd zijn. Let hier dus goed op, wanneer dit voor jou belangijk is.
Gespreid betalen met SprayPay

Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12,18, 24, 36, 48 of 60 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Lease-je-Scooter.nl mogelijk vanaf €250,- en tot €10.000,-.

De voordelen van SprayPay:
  • Geen éénmalige hoge uitgave
  • Extra of eerder aflossen is 100% boetevrij
  • Na 30 dagen wordt het eerste termijn geïncasseerd
Om gebruik te maken van de betaalmethode SprayPay dient u de volgende stappen te doorlopen:
  • Inkomens- en lastentoets
  • IDIN identificatie via uw bank
  • Overeenkomst + automatische incasso digitaal ondertekenen

Zodra de bestelling is goedgekeurd wordt de bestelling door Lease-je-Scooter.nl in behandeling genomen. Wilt u afrekenen met gespreid betalen, kies dan voor SprayPay bij betaalmethode.

Rekenvoorbeeld - Gespreid betalen
Bedrag Looptijd in maanden Vaste rente Bedrag per maand Totaal bedrag
€ 2195
12 10% € 192,55 € 2310,54
€ 2195
18 10% € 131,35
€ 2364,28
€ 2195
24 10% € 100,84
€ 2420,12
€ 2195
36 10% € 70,37 € 2533,38
€ 2195 48 10% € 55,69 € 2672,95
€ 2195
60 10% € 46,64 € 2798,63
Hoe kom ik in aanmerking voor gespreid betalen?

Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over je financiële situatie en een BKR toetsing wordt je aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd.

Kan ik mijn bestelling retourneren of annuleren?

Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. Je bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als je slechts een deel van je bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt je maandbedrag automatisch aangepast.

Heeft het invloed op mijn BKR-registratie?

Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op je BKR-registratie. Wanneer je meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.

Hoeveel rente moet ik betalen?

SprayPay hanteert een rentepercentage van 10%. Stel jij wil graag een aankoopbedrag van €500,- gespreid betalen dan betaal je ongeveer € 2,- aan rente per maand op basis van 12 maanden. SprayPay biedt een aflopend krediet aan. Er wordt dus alleen rente betaald over het openstaande bedrag.

Kan ik ook zakelijke orders betalen met SprayPay?

Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om en zakelijke order te betalen via SprayPay. Wil je je zakelijke order leasen?

Hallo, waarmee kunnen we je helpen?
Een moment geduld aub..