Hoe werkt leasen?

Leasen / Kopen op afbetaling

Een scooter lease je op basis van financial lease, dat betekent dat je een lening afsluit. Deze vorm van leasen wordt ook wel kopen op afbetaling genoemd. Je bent hierbij direct eigenaar van je scooter. Financial lease is de enige manier waarop je in Nederland een scooter kunt leasen. Je kunt hierbij kiezen voor afbetalen in vaste termijnen tot maximaal 60 maanden, maar je kunt tussentijds ook versneld en boetevrij aflossen. Je betaalt alleen rente over het openstaande bedrag.

Ik heb een financiële meevaller. Kan ik mijn scooter extra aflossen?

Ja, je kunt te allen tijde tussentijds extra aflossen. Dit is volledig kosteloos en je betaalt alleen rente over het nog openstaande bedrag. Een scooter leasen via Lease-je-Scooter.nl is dus altijd transparant, overzichtelijk en flexibel.

Hoe plaats ik een lease aanvraag?

Zoek je droomscooter uit, kies de gewenste extra's en klik op de knop ‘Leasen’. Vul het aanvraagformulier in en klik op ‘verstuur’. Je aanvraag is nu ingediend.

Wat moet ik doen als de lease-aanvraag is ingediend?

Je hoeft nooit lang te wachten op duidelijkheid over je lease-aanvraag: op werkdagen nemen we binnen 2 uur contact met je op om je te laten weten of je aanvraag is goedgekeurd of afgekeurd is. Wanneer je aanvraag is goedgekeurd ontvang je per mail een contract. Zodra je dit contract hebt getekend en wij het hebben ontvangen ben je eigenaar van de scooter!

Wanneer krijg ik mijn scooter?

Zodra je contract is ontvangen en verwerkt nemen wij nog diezelfde dag contact met je op om een bezorg- of afhaalafspraak te maken. Lease-je-Scooter.nl bezorgt door heel Nederland, ongeacht de afleverlocatie. Afhalen kan bij ons in Oosterhout. Laten bezorgen of afhalen kan bijna altijd binnen een week.

Hoe lang loopt het lease contract?

Hoe lang je lease contract loopt is van verschillende factoren afhankelijk, zoals het aantal termijnen die je kiest en het bedrag dat je tussentijds aflost. Je kunt de scooter tussentijds ook versneld en boetevrij aflossen. Een leasecontract loopt altijd maximaal 60 maanden.

Wanneer kom ik in aanmerking?

Er zijn een aantal spelregels opgesteld waaraan je dient te voldoen:

• Je leeftijd ligt tussen de 23 en 73 jaar
• Je bent officieel woonachtig in Nederland
• Je beschikt over een Nederlandse betaalrekening
• Je hebt geen negatieve BKR registratie
• Je hebt een regelmatig inkomen (studiefinanciering, werkloosheid- en bijstandsuitkeringen zijn hiervan uitgesloten)
Gespreid betalen met SprayPay

Met SprayPay – Gespreid betalen is het mogelijk om uw bestelling in 12,18, 24, 36, 48 of 60 maandelijkse termijnen te betalen. Wilt u eerder of extra aflossen? Dit kan altijd boetevrij. U heeft dus grip op de looptijd. Gespreid betalen is bij Lease-je-Scooter.nl mogelijk vanaf €250,- en tot €10.000,-.

De voordelen van SprayPay:
  • Geen éénmalige hoge uitgave
  • Extra of eerder aflossen is 100% boetevrij
  • Na 30 dagen wordt het eerste termijn geïncasseerd
Om gebruik te maken van de betaalmethode SprayPay dient u de volgende stappen te doorlopen:
  • Inkomens- en lastentoets
  • IDIN identificatie via uw bank
  • Overeenkomst + automatische incasso digitaal ondertekenen

Zodra de bestelling is goedgekeurd wordt de bestelling door Lease-je-Scooter.nl in behandeling genomen. Wilt u afrekenen met gespreid betalen, kies dan voor SprayPay bij betaalmethode.

Rekenvoorbeeld - Gespreid betalen
Bedrag Looptijd in maanden Vaste rente Bedrag per maand Totaal bedrag
€ 2195
12 10% € 192,55 € 2310,54
€ 2195
18 10% € 131,35
€ 2364,28
€ 2195
24 10% € 100,84
€ 2420,12
€ 2195
36 10% € 70,37 € 2533,38
€ 2195 48 10% € 55,69 € 2672,95
€ 2195
60 10% € 46,64 € 2798,63
Hoe kom ik in aanmerking voor gespreid betalen?

Gespreid betalen via SprayPay is mogelijk voor Nederlanders die in het bezit zijn van een Nederlandse bankrekening. Iedereen kan gespreid betalen aanvragen, maar de aanvraag wordt niet altijd goedgekeurd. Op basis van een aantal vragen over je financiële situatie en een BKR toetsing wordt je aanvraag beoordeeld door SprayPay. Aan de hand van deze gegevens wordt er bepaald of je aanvraag wordt goedgekeurd.

Kan ik mijn bestelling retourneren of annuleren?

Zodra SprayPay een bevestiging heeft ontvangen dat de bestelling is geannuleerd of volledig geretourneerd, vervalt de overeenkomst. Je bent SprayPay dus geen geld meer verschuldigd. Als je slechts een deel van je bestelling wilt annuleren of retourneren, wordt dit verrekend met het openstaande bedrag en wordt je maandbedrag automatisch aangepast.

Heeft het invloed op mijn BKR-registratie?

Een overeenkomst met SprayPay wordt altijd geregistreerd bij het BKR. Zolang alle maandelijkse termijnen op tijd worden betaald, heeft dit geen negatieve invloed op je BKR-registratie. Wanneer je meer dan twee maanden niet aan de betalingsverplichting hebt voldaan, is SprayPay verplicht om dit door te geven aan het BKR. Dit kan wel gevolgen hebben voor toekomstige overeenkomsten.

Hoeveel rente moet ik betalen?

SprayPay hanteert een rentepercentage van 10%. Stel jij wil graag een aankoopbedrag van €500,- gespreid betalen dan betaal je ongeveer € 2,- aan rente per maand op basis van 12 maanden. SprayPay biedt een aflopend krediet aan. Er wordt dus alleen rente betaald over het openstaande bedrag.

Kan ik ook zakelijke orders betalen met SprayPay?

Betalingen via SprayPay zijn alleen mogelijk voor consumenten, het is niet mogelijk om en zakelijke order te betalen via SprayPay. Wil je je zakelijke order leasen?

Hallo, waarmee kunnen we je helpen?
Een moment geduld aub..